Tarthatatlan állapot

2024.03.04. 17:30

Megsokasodott a kutyaürülék Fehérvár belvárosában - de kinek a dolga felszedni?

Nemrég egy olvasónk azzal az észrevétellel fordult szerkesztőségünkhöz, hogy az utóbbi időben a belvárosban rengeteg a szanaszét hagyott kutyaürülék.

Déri Brenda

Fotó: FMH Archív (S. Töttő Rita)

Mint írta, tarthatatlannak tartja ezt az állapotot és reméli, hogy mihamarabb megtisztítják a területet. 

Olvasónk észrevételével Bozai Istvánhoz a Városgondnokság vezetőjéhez fordultunk, aki elmondta: a kutyasétáltatás során, a háziállatok által okozott szennyeződések eltávolításának kötelezettségét Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének a közterületek tisztán tartásáról szóló - 18/2016. IV. 29. - önkormányzati rendelete szabályozza. E szerint az állat felügyelőjének, vagy annak hiányában tulajdonosának a kötelessége, hogy haladéktalanul feltakarítsa az okozott szennyeződéseket.

- A szabályozásban foglaltaknak segítéseként Székesfehérvár Városgondnoksága 218 darab kutyaürülékgyűjtő edényt üzemeltet a város közterületein, ebből megközelítőleg 50 darabot pedig a szűken vett belváros területén - tudtuk meg. 

Február közepe óta pedig a leginkább látogatottabb parkok területén parkőri szolgálatot tartanak fent, amely elősegítheti a probléma megelőzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában