Hozzuk divatba a hagyományt

2024.03.14. 10:00

Magyar zászlók a polgárdi otthonok ablakaiban

Egy régi hagyományt élesztenek újjá Polgárdiban a közelgő nemzeti ünnep alkalmából: a város lakosainak ingyenes magyar zászlókat osztanak, hogy ezzel is fokozzák az ünnepi hangulatot.

Hajdú Marianna

Az 1848-as Forradalom és Szabadságharc 176. évfordulójának közeledtével a Szeretem Polgárdit Egyesület szeretné, ha város egész területén a piros-fehér-zöld színek pompáznának a napokban.

Az elmúlt években sajnálatos módon megfogyatkozott az ünnepi zászlók száma az ablakokban, de az egyesület ezzel a gesztussal reméli, hogy újra népszerűvé teheti ezt a szép szokást.

A múltidéző akció szerda délelőtt kezdődött és már az első nap sok polgárdi lakos érdeklődött a kezdeményezés iránt. Nem csak szerdán, de csütörtökön és pénteken is van még lehetőség a magyar trikolor beszerzésére, hiszen a Szeretem Polgárdit Egyesület belvárosban felállított “magyar zászló standjainál” ingyenesen juthatnak egy magyar zászlóhoz, amellyel a polgárdi otthonok is ünnepi öltözetbe bújhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában