Jó volt együtt lenni

2024.03.27. 17:30

Látássérültek szemével láthattuk a világot (videó)

A Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesület (LARKE) tagjai jártak ma nálunk.

Bokányi Zsolt

Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

A látogatás alkalmával megismerhettük a Braille-írás csodáját, bemutatták vendégeink az életüket és mindennapjaikat segítő és megkönnyítő eszközöket, megismerhettük Mangót a vakvezető kutyát, aki természetesen egy pillanat alatt varázsolta el a szerkesztőség munkatársait, sőt még egy olyan társasjátékot is mutattak nekünk, amit látók és nem látók is használhatnak egy közös játék alkalmával.

Mangó
Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

Elmondhatjuk, hogy hasznos beszélgetés részesei lehettünk, hiszen volt alkalmunk megismerni egy olyan élethelyzetet, amit csak nagyon nehezen tudunk elképzelni, azt pedig talán még inkább, hogy hogyan is lehetséges nem látóként megélni a mindennapokat! Persze udvarias vendéglátóként Nagy Zoltán Péter a hírlap főszerkesztője végig vezette vendégeinket a szerkesztőség épületében, és valljuk be őszintén, talán nem mindennapi kihívás nem látó embereknek egy szerkesztőséget, és annak a munkafolyamatait bemutatni.

Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

De ami nem lehetséges a látás eszközével, az lehetséges a szeretet és az egymás terhének hordozása által. Így vendégeink, ha nem is a szó legtökéletesebb értelmében, de mégis „beleláthattak” talán a munkánkba a szavak és az érintés lehetőségén keresztül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában