Előadás

2024.03.12. 11:00

Kötetbemutató a Széna téren: kövek, kavicsok története egy csokorban (galéria, videó)

Szili István gazdagon illusztrált, történetekkel teli kiadványátmutatták be hétfőn a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri tagkönyvtárában. Sokanvoltak kíváncsiak a természet évmilliós alkotásaira.

S. Töttő Rita

Szili István március 11-én, hétfőn este mesélt a fehérváriaknak a kövekről

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Szili István földrajz-biológia szakos, nyugdíjas tanár Kövek és történetek című kiadványa mögött egy egész élet szenvedélye áll.  Tudását, hobbiját, gyűjteményét és történeteit gyűjtötte szűk keretek között egy csokorba e nagy tudású székesfehérvári pedagógus, akinek a „Völgy-híd” Természetvédelmi Alapítvány segített a munka megjelentetésében. Olvasmányos, magával ragadó stílusban mutatja be a kövek, kavicsok történetét, melynek bemutatójára ezúttal igen sokan voltak kíváncsiak. A fehérvári Széna téri könyvtár megtelt érdeklődőkkel – kollégákkal, természetvédőkkel, volt tanítványokkal -, mert mindenki első kézből szerette volna hallani a kövek történeteit. Nem is csalódhatott a közönség: Szili István ezúttal is „szóra bírta” a legkülönlegesebb képződményeket is.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában