Időpontok és szabályok

2024.03.02. 07:00

Kerti hulladékok égetése Polgárdiban: Mit kell tudni a 2024-es szezonról?

A beköszöntött jó idő nemcsak a rügyeket csalogatja elő, de a kertészkedő ingatlantulajdonosokat is.

Hajdú Marianna

Illusztráció!

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

És ahol kertészkednek, ott kerti hulladék is keletkezik, ami már nem része a kertnek. Mivel a hatályos jogi szabályozás szerint mind az avar, mind a kerti hulladék égetése tilos, így erre nincs lehetősége a kerttulajdonosoknak, hacsak a település önkormányzata, ezt helyi rendeletben másként meg nem határozza. Polgárdiban is jól tudja ezt a városvezetés, és engedélyezték a településen a kerti hulladékok égetését, az arra kijelölt időpontokban.  

A döntésük értelmében a Polgárdi belterületen élő lakosok számára március 1-től május 30-ig adott a lehetőség, hogy a meghatározott napokon elégethessék kerti hulladékukat, avart és egyéb, komposztálásra alkalmatlan zöldhulladékot. A város önkormányzata hétfőnként 8:00 és 18:00 óra között, valamint szombatonként 8:00 és 14:00 óra között adott lehetőséget az égetésre, míg a többi hét napján és munkaszüneti napokon ez szigorúan tilos!

Az égetési szabályok betartása mellett, fontos figyelembe venni az országos tűzgyújtási tilalom esetleges bevezetését is, amely minden helyi szabályozást felülírhat. A tűzgyújtási tilalomról a katasztrófavédelem térképén tájékozódhatnak, a tűzgyújtással kapcsolatos előírásokról és szabályokról pedig, szintén a katasztrófavédelem honlapján olvashatnak bővebben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában