Legfényesebb nap

2024.03.31. 15:30

Húsvét vasárnapi szentmisét tartottak a székesegyházban, Székesfehérváron

A Szent István-székesegyházban tartották a húsvét vasárnapi szentmisét. A Krisztus feltámadását ünneplő hívekhez Spányi Antal megyéspüspök beszélt.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Tömjénfüstön hatolt át a fény a templom üvegein. Nemcsak a padok teltek meg, hanem az előtér, sőt  a székesegyház ajtaja is. Idősek, fiatalok, nagyon sok kisgyermekes család is megjelent, hogy közösen ünnepeljék Jézus feltámadását.

- Feltámadtam és újból veled vagyok, alleluja. Reám tetted a kezedet, Alleluja, alleluja - hangzott a dal a húsvét vasárnapi szentmisén a Szent István-Székesegyházban.

- A feltámadott apostolok újra meg újra csodálkozással és nagy  örömmel találkoztak vele, a halálból az életbe visszatérő Úrral. Nekünk is ennek a találkozásnak az örömét kell a szívünkben hordoznunk. Fel kell tennünk a kérdést, hogy él-e bennünk a hitnek, a föltámadás emlékének öröme, tudunk-e ezzel a reménnyel tekinteni a jövőbe - fordult a hívekhez a bevezető részben Spányi Antal megyéspüspök.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A vallási vezető prédikációjában azt mondta:

- Elérkezett az esztendő legfényesebb napja, húsvét ünnepe, mely tele van örömmel, reménnyel, vigasztalással és belekiáltjuk a világba: Krisztus feltámadt! De hogyha megéljük húsvét ünnepét és utána szépen lassan visszazökkenünk abba az életformába, amelybe környezetünk belekényszerít minket, talán találkozunk ugyanazokkal a problémákkal, és ha ugyanúgy éljük meg azokat,  akkor ezt az ünnepet nem tudtuk megérteni. Az ünnep lényegének megértéséhez időre van szükség - fogalmazott Spányi Antal a húsvét vasárnapi szentmisén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában