Tartják a hagyományos külsőséget, zenét, mulatságot

2024.03.04. 18:00

Hosszú szünet után fergetes vadászbál Bicskén

A böjtön még éppen innen, farsang farkán tartották a bicske vadászbált, huszonhárom év kihagyás után. A Nimród Vadásztársaságban nem sokan, ám annál régebben alkotnak baráti társaságot is.

Zsohár Melinda

Fotó: Pötördi Nikolett

Tavaly családi vadásznapot szerveztek a Fiatalok Házában a Nimród Vadásztársaság tagjai és főképpen családtagjai, idézte fel az idei vadászbáli előzményeket Pötördi Imre vállalkozó és mesterember. Ő maga vagy negyven éve vadászik, néhány bicskei vadásztárssal ilyen régi a barátság is. Pötördi Imre elárulta, hogy leginkább a vaddisznóvadászat számára a kihívás, az állatra nincs vadászati tilalom semmilyen időszakban. A decembertől februárig tartó hónapokban azonban „a kocát nem bántjuk”, a csíkoshátú vadmalacok születésekor önmérsékletet parancsolnak maguknak a mégoly szenvedélyes vadászok is. A Nimród elnöke a fiatal Bognár Márton. Fájdalmasan korán elhunyt édesapját követte a fiatal agrárius, akit felkértek és megválasztottak a tapasztalt „öregek” a társaság élére.

Fotó: Pötördi Nikolett

A tavalyi családi vadásznap egyik „törzsvendége” volt Bálint Istvánné polgármester, aki minden helyi hagyományt szorgalmaz, az újak mellett a régiek felélesztését tartja követendőnek a folytonosság jegyében. A Nimród vadászújság látványos természet- és vadászfotókkal járult hozzá a családi vadásznap látnivalóihoz, a trófeakiállítás sokakat vonzott a Kossuth térre, ahol vadászételekből rendeztek főzőversenyt. A környékbeli vadásztársaságoktól is sokan megjelentek, s levetítették Az utolsó vadászat című filmet, a legendás Kittenberger Kálmán életéről.

Fotó: Pötördi Nikolett

Az idei vadászbál tehát két évtizednél régebbi hagyományt élesztett újjá, meglehetős sikerrel. A megnyitó beszédet Bálint Istvánné tartotta, a nimródosoktól Semperger Tibor szólt a másfélszáznál népesebb vendégsereghez. A szervezés oroszlánrészét Pötördi Nikolett, Imre lánya vállalta párjával, családtagokkal és barátokkal, máskor is Nikolett az „örökmozgó”, mondta édesapja. Szomorról érkezett a Szomori zenekar, a sváb zene mellett mindent játszanak - hajnalig állt a bál a Fogadóban. A tervek szerint nem várnak újabb huszonhárom évet a következő bicskei vadászbálig.

Semperger Tibor és párja, Papp Mónika és Pötördi Nikolett
Forrás: Pötördi Nikolett

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában