Amatőr futóverseny

2024.03.03. 16:00

Hamarosan ismét Rock'n Roll futás Vérteskozmán!

Március 17-én tartják a 19. WINKboys Vérteskozma Rock ’n Roll Futást Vérteskozmán, amely nagy népszerűségre tett szert az amatőr futók körében az elmúlt években. A versenyre már elkészültek a gyönyörű, kézműves érmek is.

Borsányi Bea

Az érmeket egy etyeki mester és felesége készítette

Forrás: Vérteskozma Rock 'n Roll Futás közösségi oldala

A 21, 15 és 5 kilométeres távokat kínáló megmérettetés a vérteskozmai erdészháztól indul és gyönyörű erdei úton keresztül vezet. Nem mellesleg pedig része az Ötpróbának, vagyis az indulással virtuális, de a valóságban beváltható pontokat lehet gyűjteni. A különböző mértékű távok teljesítését különböző nagyságú pontokkal jutalmazzák, amiket az év folyamán kisebb és nagyobb, fővárosi és vidéki, többfajta mozgásformában rendezett szabadidősport eseményeken gyűjthetik a résztvevők. A kozmai versenyen a pontok mellett a 15 km-es és az 5 km-es távon minden résztvevő emblémázott pólót és cserép érmet, valamint befutócsomagot is kap. 

Az érmek Kató Balázs fazekasmester, az enyingi Cserepes Csűr műhely alapítójának műhelyéből kerülnek ki, aki feleségével együtt készíti őket. Az idei érmeken megjelenik a szarvas, mint fő motívum, körülötte tölgy levelek, felette pedig a ragyogó Nap – derül ki a verteskozma.hu oldalon megjelent hírből. 

A 15 km-es és az 5 km-es távon a versenyzők létszáma limitált, a nevezési létszám betelte után nevezést nem fogadnak el. Nevezni március 12-ig, illetve a létszám beteltéig, kizárólag előzetesen, interneten lehet. Aki viszont csak a hangulat kedvéért venne részt az eseményen, azok számára idén is elindítják az 1 km-es örömfutást, amire nem kell előzetesen regisztrálni.  

Az érmeket egy etyeki mester és felesége készítette
Forrás: Vérteskozma Rock 'n Roll Futás közösségi oldala

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában