Új lakók

2024.03.03. 09:01

Furcsa hangokat adnak az éjszaka fehérvári árnyai (videó)

Nyikorgó, éles hang veri fel mostanában az egyik székesfehérvári lakótelep éjszakai nyugalmát. Új lakók érkeztek a környékre.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt hetekben esténként zendülnek fel a székesfehérvári Tóvárosi lakónegyed fáin az éles, vijjogó-nyikorgó hang forrásai. A lakók számára újdonság és éppen ezért szokatlan ez az esti koncert, amelyet egy bagolycsaládnak köszönhetnek. Erdei fülesbagoly pár költött itt, hetekkel a szokásos márciusi költési időszak előtt. A hang pedig a fiókák és a szülők közti kommunikáció, melyet tévesen hittek egyesek galambriasztónak.

A furcsa hangokról videót is készítettünk, amelyet IDE KATTINTVA tudnak megtekinteni!

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Sok erdei füles lakik egyébként az egész városban, melyeknek, a szakemberek szerint idén korábban indult a költése, így megeshet, már máshol is vijjognak a fehér tollbundás kis fülesfiókák a szüleik után. Sajnos azonban nem mindenki tolerálja, tűri jól a hangjukat – pedig zárt ablakok mögött nem lehet hallani őket. Volt, hogy a fát rugdosták, ahol a bagolycsalád él, legutóbb pedig – ki tudja, talán véletlenül? – épp a közelükben durrant egy petárda…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában