Arcanum

2024.03.18. 19:00

Fejér évordulós emlékei

Szanyi-Nagy Judit

Tovább közművesítenek

„Községfejlesztésének jelentős állomása elé ér ebben az évben Perkáta” – kezdte cikkét az 1964. március 18-án megjelent Fejér Megyei Hírlap. Majd így folytatódott: „A községfejlesztési terv legnagyobb feladataként a villanyhálózat további bővítését tűzték ki célul a Bartók Béla, az Ady Endre és a Rákóczi utcákban, a Rózsa közben, a Köztársaság úton és a Sport utcában. A hálózatbővítés terveit az ÉVITERV már elkészítette, s a kivitelező vállalattal kötött szerződés alapján még az év első felében elkészül.” Az aktuális statisztika szerint kifejezetten fontos fejlesztés volt ez, „hiszen 942 rádió, 73 televízió tulajdonos él a faluban, s igen sok családnak van már elektromos háztartási gépe is.”

Félmilliárd fölött

„A több mint 6500 tagot számláló Enyingi Általános Fogyasztási és Értékesítő Szövetkezet március 17-én Enyingen tartotta rendes év eleji zárszámadó küldöttgyűlését” – írtuk meg 1984. március 18-án megjelent lapunkban. Eszerint „az enyingiek 1983-ban 8,8 százalékkal magasabb forgalmat teljesítettek, mint 1982-ben, a tervhez képest pedig 2 százalékkal voltak jobbak. A szövetkezet összes árbevétele meghaladta a félmilliárd forintot. A takarékos és a korábbiaknál még előrelátóbb ellátás szervezése eredményeként – rögzítették az igazgatósági beszámolóban – 13,3 milliós nyereséget realizálhattak, ami 2,4 millióval nagyobb öszszeg, mint az azt megelőző évi volt.”

Környezetünk védelme

Az 1974. március 17-ei hírlap címlapján olvasható: „A MTESZ Fejér megyei szervezetén belül működő környezetvédelmi bizottság elhatározta, hogy védelmi javaslatot állít össze a megye nagyobb területeire. Így többek között kidolgozzák Székesfehérvár, Dunaújváros, a Velencei-tó és környéke környezetvédelmi »haditervét«. Elsőként Székesfehérvár környezetvédelmi problémáival foglalkoznak. Az Alba Regia Napok során kerekasztalbeszélgetést tartanak a megyeszékhely köztisztasági helyzetéről.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában