Frissen Fejérből

2024.03.08. 19:16

Elolvadtunk: így kíván boldog nőnapot az enyingi Levente (videó)

Még a 2019-es év végén karolta fel lapunk az enyingi kisfiút, Leventét s követtük figyelemmel hosszú időn keresztül életének alakulását.

Szanyi-Nagy Judit

Levente 2017 decemberében született. 2019 januárjában gerincvelő eredetű izomsorvadást, vagyis SMA 2 betegséget diagnosztizáltak nála

Fotó: Levente - SMA 2 közösségi oldal

Apropót mindehhez egy sajnálatos betegség, az SMA 2 adott, amely a gerincvelő izomsorvadását takarja egy ritka genetikai rendellenességként. A 2019–2020-as évben országszerte megmozdultak az emberek előbb a Fejértől távol élő Zentéért, majd pedig a megyéhez köthető, 2017-ben született Leventéért. Közösségi adománygyűjtések tucatjait szervezték meg a helyi segíteni szándékozók, a cél pedig egy volt: hozzájárulni ahhoz, hogy a 700 millió forintos génterápiát még kétéves kora előtt el tudja kezdeni a kis beteg. Az összefogás meghozta a várt eredményt – ahogyan a kezelés is!

– Levi sokat erősödött. Heti kétszer járunk tornára, Veszprémbe, mellette pedig hetente egyszer úszni, Székesfehérvárra. Sajnos ez utóbbi nagyon kevés alkalom, de várjuk már a jó időt, hogy kint, a medencében tudjanak fürdeni a gyerekek. Szeptemberben pedig megkezdi Levi az iskolát! Nagyon nagy szerencsénk van, mert felveszik Enyingre, a református iskolába – mesélte örömmel lapunknak az édesanya, Szamler Viktória.

A megkeresés alapját az is adta, hogy Leventéről a Levente - SMA 2 közösségi oldalon egy nagyon kedves, aranyos videót tettek közzé, ahol a kisfiú boldog nőnapot kíván mindenkinek. Nézzék csak:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában