Újra lövések dördülnek

2024.03.18. 14:00

Drónok harca és gyalogsági fegyverek ropogása is várható Bakonykútiban

A Magyar Honvédség Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság kezelésében lévő honvédségi területeken szombatonként reggel 8 és este 10 óra között is engedélyezett az éles és a vak lőszeres lövészet. A kiképzési feladatok érintik Bakonykútit is.

Palocsai Jenő

Illusztráció!

Forrás: pexels.com

A megyehatáron elterülő Bakonykúti Gyakorló- és Lőtéren, illetve a Csörlőházi lő- és gyakorlótereken ismét megszólalnak a fegyverek. A Várpalota és Tés közötti 8213-as számú út forgalomkorlátozásával és a  Várpalota-Bakonykúti közötti murvás hadiút zárásával, illetve forgalomkorlátozásával járó kiképzési események várhatók mostantól az előttünk álló napokban.

Március 18-tól 21-ig a Honvéd Vezérkar Képességfejlesztési Iroda repülési tevékenységet, dróntesztet végez naponta 8:00-tól 22:00 óráig. A kiképzés zajhatása várhatóan alacsony lesz, akár a ki- és bemenő forgalom.

Ugyanitt a MH Sipos Gyula 6. Területvédelmi ezred 17. Területvédelmi Zászlóalj éleslövészetet tart, gyalogsági lőszerekkel, 18-án este 10:00 óráig. A zajhatás alacsony lesz, de a ki és bemenő forgalom inkább közepesnek mondható.

A területvédelmi ezred csak egy napig lesz a csörlőháznál, viszont a Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnoksága harcászat, szakharcászat folyamatos végrehajtásával éleslövészetet tart lakossági gyalogsági fegyverekkel március 18-tól 22-ig, méghozzá alacsony zajhatással és közepes forgalommal. 

Ezek a harcászati tevékenységek szinte még véget sem érnek és máris kezdődik az Ötfa gyakorlótéren egy újabb kiképzési tevékenység. Március 21-én a MH Sodró László 102.Vegyiharc Ezred közepes zajhatás és jelentős forgalom mellett tart gyakorlatot, melynek során esetenként rejtett személyi és járműmozgások is várhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában