Közösségi és szakmai elismerés

2024.03.20. 14:28

Déri Brenda kapta az újságírói Nívódíjat

Déri Brenda a Fejér Megyei Hírlap szerkesztőségének tagja kapta az idei Nívódíjat a szabad sajtó napjához kötődően. A közösségben titkos szavazással választják meg minden évben azt a kollégát, akit munkája alapján leginkább alkalmasnak tartanak az elismerésre.

Bokányi Zsolt

Fotó: BOKA

Gratulálok a díjadhoz! Azt hiszem, a szavazáskor a szakmai elismerésen túl, a közösség szeretete is megnyilvánult feléd. 

– Köszönöm! És köszönöm minden munkatársamnak aki rám szavazott. Tényleg váratlanul ért az egész! Kedden, a napindító értekezleten tudtam meg hogy én kapom az idei elismerést, és itt adta át a díjat Nagy Zoltán Péter főszerkesztő, szóval még elég friss az élmény. Bár azt gondolom a közösségből sokan megérdemelték volna ezt a díjat, de a meglepetésen túl, tényleg nagyon jól esett a méltatás. Azt hiszem egyfajta tükör ez a munkámmal kapcsolatban, ami megerősít abban hogy jó az irány, amit kitűztem magam elé. 

Nem riadsz meg a nagyobb lélegzetvételű feladatoktól sem, hiszen több komoly ügyben is Te tudósítottad a Hírlap olvasóit!

– Igen, élvezem a szakmai kihívást! Leginkább a közéleti újságírás az ami érdekel. Két nagyobb ügyem is volt az utóbbi időben amiről írtam, az egyik egy lakásépítéssel kapcsolatos csalás, aminek több károsultja is volt, és amivel kapcsolatban már a rendőrség is nyomoz. A másik pedig a hosszú ideje húzódó, 1. számú Lakásfenntartó Szövetkezet ügyeit taglaló visszatérő írásom. Egyébként azt hiszem ez a legfontosabb része a munkánknak, hogy akár nehéz ügyekben is, megpróbáljunk a magunk lehetőségeivel, a nyilvánossággal, segíteni az embereknek. 

Otthon, vagy esetleg a szabadidődben ki tudod kapcsolni az újságírói énedet?

– Változó. Az első egy két évemben például még a céges telefonomat is vittem magammal nyaralni, és felvettem ha csörgött! Ma már ez változott egy kicsit, bár mind a mai napig igyekszem azonnal reagálni a megkeresésekre. Már nem vagyok talán annyira kontrollmániás, hogy mindenről tudni akarjak azonnal, de ha véletlenül valami miatt huzamosabb ideig nem vagyok a szerkesztőség légkörében, azt még mindig nehezen viselem. 

És a végére hagytam a szíved egy fontos szegletét, az állatokat és főleg a kutyákat, aminek kapcsán te magad is gazdi vagy, illetve egy rovatot is vezetsz erre vonatkozóan. 

– Igen, kettő törpetacskóm is van. A rovatot pedig néhány hete kezdtem el, ami állatmenhelyekkel karöltve próbál meg minél több embert megszólítani az örökbefogadással kapcsolatosan, és segíteni megtalálni a gazdikat a kutyusoknak. Nekem a kutyák nem csak háziállatok hanem társak is egyben.  Természetesen nem vagyok úgynevezett önjelölt állatvédő, de megpróbálok segíteni a magam módján ezen a területen is! 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában