Felújítás

2024.03.27. 17:00

A vaddisznók már biztosan nem jutnak be a gánti temetőbe

Több ütemben tették rendbe a gánti temetőt, ahol a ravatalozó felújítása és a térkövezés után most elkészült az új kerítés és a kapukat is kicserélték.

Borsányi Bea

Többféle kerítés is készült a temető körül

Fotó: Krausz János

- A szarvasok a több méter magas kerítésen is átugranak, így őket nem biztos, hogy sikerül távol tartani a sírkerttől, de a vaddisznók már nem tudnak bejutni a sírok közé – állapította meg Krausz János, Gánt polgármestere a munkálatok végén, amiből az a következtetést vonható le, hogy van annak hátránya is, ha egy település gyönyörű, természetközeli környezetben fekszik. Mint kiderült, a környező erdőkben élő vadak gyakran látogatják a gánti temetőt, ahol ugyan nagy károkat nem okoznak, a sírköveket nem bántják, de bosszantó, amikor lelegelik sírokra ültetett virágokat, növényeket. 

A polgármester szerint a kerítés kicserélésével egyelőre lezárultak a temetői munkák, ahol két éve a Magyar falu programban nyert támogatásból újították fel a ravatalozót, majd tavaly ősszel a temető alsó bejáratát térkövezték le az önkormányzat és az Erasmus Plus keretein belül érkezett német diákok közös munkájával. A kerítés is bőven megérett a cserére, így utolsó lépésként az önkormányzat saját forrásból most azt is megcsinálta. Krausz János hozzátette, nem régen a Vérteserdő Zrt-vel karöltve a kápolnapusztai temető bedőlt, tönkrement kerítését is megcsinálták és kijavították a temetői keresztben, illetve a zászlótartóban esett viharkárokat is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában