Megszépül a temető bejárata

2023.10.25. 08:00

A német projektvezető édesanyja még Gánton született

Szombatra megújul a gánti temető alsó bejárata, amely az önkormányzat és az Erasmus Plus keretein belül, német diákok összefogásának köszönhető.

Borsányi Bea

Pénteken még itt tartott a kövek lerakása, de a hétvégére elkészül minden

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A munka, amelynek keretében mintegy 70 négyzetméteren kap macskakő burkolatot a bejárat környéke, közepén egy különálló „mintával”, a múlt héten kezdődött. Ahogy azt Krausz János polgármestertől megtudtuk, tavaly kereste meg az önkormányzatot egy észak-rajna-vesztfáliai cég, akik rendszeresen szerveznek az Erasmus Plus program keretein belül Európa különböző országaiba kertész és tereprendezési szakmai gyakorlatot 18-27 éves tanulóiknak. - Kérdezték, jöhetnek-e Gántra? A képviselő-testület igent mondott, így érkezett hozzánk kilenc német fiatal, akik még sosem jártak Magyarországon és két kísérő – mesélte a polgármester. A történetnek érdekessége is van, mondhatnánk, nem véletlen, hogy éppen Gántot választották ebben az évben gyakorlati helyként, hiszen Wolfgang Hellwig, a projekt vezetőjének édesanyja még Gánton született. Jó példája ez annak, hogy a Gántról kitelepítettek, sőt leszármazottaik is jó kapcsolatot ápolnak a szülőfaluval, amelyet segítenek is, ha tudnak. Jelen esetben munkával, hiszen a diákok a szakmai gyakorlat keretében, önkéntesként végzik a felújítást. Az anyagköltséget ugyanakkor az önkormányzat állja. 

A polgármester azt is elmondta, a diákok nem csak dolgoznak, de szabadidejükben kirándulnak, ismerkednek a környékkel, az országgal. Hozzátette, amennyiben mind a két fél elégedetten zárja a projektet, úgy tervezik, hogy az együttműködésnek lesz folytatása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában