Tour de Hongrie

2024.03.12. 12:00

A települések egy részén már hangolnak a kerékpáros körversenyre (videó)

Ahogy közeledik a Tour de Hongrie májusi rajtja, úgy nő az izgalom az útvonalon érintett településeken, így Gyúrón és Etyeken is. Előbbi helyen egy több mint tíz éves, rendszeres program időpontját is módosították.

Borsányi Bea

Sokakat vonz minden évben a gyúrói verseny, ami idén a Tour de Hongrie miatt őszre kerül át

Fotó: Horvath Andras

Ahogy az idei útvonal bejelentésekor kiderült, a május 11-én sorra kerülő 4. etap érinti Fejér vármegyét, azon belül is hét településen halad majd át a legnagyobb hazai kerékpáros körverseny nemzetközi mezőnye. Érintett Bicske, Felcsút, Alcsútdoboz, Etyek, Gyúró, Tordas és Martonvásár. A hírt az érintett települések örömmel fogadták és már készülnek arra, milyen módon fogadják majd a kerékpárosokat. Az Etyek Veled Kerek elnevezésű Turisztikai tájékoztató központ hangolásképpen a napokban tette közzé azt a kisfilmet, amely a Tour de Hongrie szakaszainak útvonalát mutatja be és amiben a sváb települést is kiemelik.

Gyúró is örömmel vette, hogy benne van az útvonalban, bár itt némi programmódosítást is eszközölniük kell emiatt. „Településvezetőként örömmel értesültem arról, hogy 2024. május 11-én a Tour de Hongrie 45. Magyar Kerékpáros Körverseny 4. szakaszában településünkön is áthalad a rangos nemzetközi mezőny. Egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen így, az erre a napra tervezett helyi kerékpáros versenyünket, a XIII. BringaGyúrót nem fogjuk tudni ekkor megtartani” – olvasható a polgármester, Horváth Gyula bejegyzése a község közösségi oldalán, aki ugyanebben a posztjában arról tájékoztatja a BringaGyúró iránt érdeklődőket, hogy a kerékpáros ügyességi és tájékozódási verseny új időpontja szeptember 14. lesz. 

Ugyanakkor a Tour de Hongrie gyúrói szakaszára szurkolótábort szervez a helyi önkormányzat, amely szeretné a település a verseny által érintett útvonalának - Bicskei-Kossuth-Rákóczi-Petőfi utcák - egy-egy szakaszát feldíszíteni, illetve egy biciklis sorfalat is felállítani, melyhez várják majd a jelentkezőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában