Változás

2024.03.20. 09:22

7,5 tonnás súlykorlátozást vezetnek be az Új Csóri út egy szakaszán

A súlykorlátozást az Új Csóri úton Veszprém irányából a 8202-es Székesfehérvár-Kincsesbánya összekötő úti csomóponttól az Új Csóri úti körforgalomig tartó szakaszon vezetik be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei.

Feol.hu

A cél többek között az Új Csóri úti körforgalmú csomópont tehermentesítése

Fotó: FMH-archív

A székesfehérvári önkormányzat kezdeményezte az április 2-től életbe lépő intézkedést, mely célja az Új Csóri úti körforgalmú csomópont tehermentesítése, a forgalomáramlás javítása és a tömegközlekedési járművek közlekedésének segítése – áll a Közút tájékoztatásában.

Mint írják a súlykorlátozást előjelző táblákat már korábban elhelyezik, de a szabályozás hatálybalépése április 2. Ettől kezdve a Veszprém felől érkező 7,5 tonnát meghaladó tehergépjárművel a 8-as főút 15-ös kilométerszelvénytől az M7-es autópálya felé haladva, majd a 8-as kilométernél a „7-es főút Székesfehérvár / 81-es főút Győr / 811-es főút Bicske” útirányban lehajtva, a körforgalmú csomópontban a 7-es főútra térve, a főúton az Új Csóri úti körforgalmú csomópontig haladva lehet közlekedni. A korlátozás érinti a 8202-es Székesfehérvár-Kincsesbánya összekötő úton Iszkaszentgyörgy/Kincsesbánya felől érkező tehergépjárműveket is, melyeknek a 801-es főútra Veszprém felé kell majd kanyarodni, hogy a korlátozás nélküli útvonal kezdetét elérjék.

A szakemberek minden tehergépjármű vezetőtől azt kérik, hogy az új forgalmi rendnek megfelelően közlekedjenek a térségben. Az intézkedés hatását folyamatosan nyomon követik majd és szükség esetén módosításokat vezetnek be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában