Megszavazták az idei költségvetést

2024.03.02. 10:00

Két nagy projekt is fut a Fejér vármegyei településen

Energetikai korszerűsítésről, csapadékvíz-elvezetésről, valamint az újszülöttek támogatásáról is szó esett a Csór önkormányzatának testületi ülésén.

Hajdú Marianna

A beruházások hozzávetőlegesen 430 millió forint értékű fejlesztést jelentenek a település számára

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

A csütörtök délután tartott testületi ülés legfontosabb döntése kétségkívül a 2024-es költségvetés elfogadása volt, amely két kiemelkedő projektet is magában foglal. Az egyik a sportcsarnok energetikai korszerűsítése, amelynek a munkálatai éppen az elmúlt napokban kezdődtek meg. A másik pedig a csapadékvíz-elvezetés kiépítése, amelynek a közbeszerzése hamarosan lezárul, és megkezdődnek a szerződéskötések. A két beruházás hozzávetőlegesen 430 millió forint értékű fejlesztést jelent a település számára. 

Módosították a szociális ellátásról szóló rendeletet, amelybe új elem épült: 

– Az önkormányzat a 2024-es évtől a település minden újszülöttjének 30 ezer forintos támogatást nyújt, ami nagy előrelépés a korábbi évekhez képest, mivel eddig a település költségvetése, ezt nem tette lehetővé, de idén már ezt bátran be tudták vállalni – tudtuk meg Csete Krisztián polgármestertől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában