A bátorság elismerése

2024.02.27. 15:14

Két fehérvári tűzoltó példamutató beavatkozása mentette meg az életeket

Hétköznapi hősökké váltak a székesfehérvári tűzoltók, amikor megmentették az idős nő életét egy lángokban álló családi háznál, Abán. Bátor tettükért az elismerés sem maradhatott el.

Hajdú Marianna

A két hős fehérvári tűzoltó, Mészáros Tamás és Bali Attila életeket mentettek Abán, egy lángra kapott háznál. Hősies helytállásukért az elismerés nem maradhatott el

Forrás: Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt év november 7-én egy borzalmas tűzeset rázta meg a város életét. Egy családi ház és melléképülete kapott lánga és terjedt tovább a tűz pillanatok alatt. Hogy mégsem történt komolyabb tragédia azon a napon, a két, véletlenül arra járó székesfehérvári tűzoltónak, Bali Attilának és Mészáros Tamásnak köszönhető.

Mint a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatásából kiderül, a tűzoltók aznap a szabadnapjukat töltötték, amikor az első jelek észlelésekor azonnal cselekedtek. Bali Attila telefonon értesítette a tűzoltóságot, amíg társa, Mészáros Tamás adatokat gyűjtött az épületben fellelhető gázpalackokról. Ekkor tudta meg, hogy valaki tartózkodik a füsttel teli házban. A szabadnapos tűzoltó habozás nélkül indult az épületbe, megkeresni a bent rekedt személyt. A két bajtárs együtt menekítette ki az idős hölgyet az épületből és a fojtogató füstből. Az égő épület másik lakója szerencsére csak könnyebb égési sérüléseket szenvedett. A két hős, a mentőszolgálat kiérkezéséig a sérülteket is ellátta, majd átadták őket az egészségügyi szakembereknek. 

“Az életmentést követően Bali Attila tűzoltó zászlós és Mészáros Tamás tűzoltó főtörzsőrmester az épületet leválasztották az elektromos hálózatról és a vezetékes gázelzárást is elvégezték, továbbá felderítették az utcában lévő föld feletti tűzcsap helyét”

 – írja közleményében a katasztrófavédelem.

A kiérkező sárbogárdi tűzoltók már egy “biztosított” helyszínre érkeztek, ahol hőseink csatlakoztak kollégáihoz és végig segítették őket munkájukban.

A nem mindennapi tett természetesen nem maradhatott elismerés nélkül: 

“A tűzeset során tanúsított gyors, szakszerű, határozott beavatkozásukért az országos katasztrófavédelmi főigazgató Hősies helytállásért elismerésben részesítette Bali Attila tűzoltó zászlóst, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét és Mészáros Tamás tűzoltó főtörzsőrmestert, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét” 

– adta hírül a Fejér vármegyei igazgatóság.

A "Hősies helytállásért" kitüntetés nem csak a két tűzoltó bátorságát és szakmai hozzáértését ismeri el, hanem azt is, hogy mennyire fontos a közösség és társaink iránti elkötelezettség. Bali Attila és Mészáros Tamás emlékeztetnek minket arra, hogy hősök közöttünk élnek! 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában