Összefogott a falu

2024.02.27. 08:30

Télbúcsúztató kolbásztöltő verseny Szabadbattyánban

A télbúcsúztató kolbásztöltő versenyt első alkalommal rendezték meg szombaton Szabadbattyánban.

V. Varga József

Terülj, terülj asztalkám!

Fotó: Művelődési ház

– A környező települések sikeres programján felbuzdulva, a művelődési házunk úgy döntött, mi se maradjunk ki a jóból, rendezzünk kolbásztöltő versenyt a közösségi élet fellendítése céljából – mondta el lapunknak Márkusné Motkó Anett intézményvezető.

A sikerhez minden adott volt: a művelődési ház udvarán felállított rendezvénysátor, a 22 szorgos csapat, a versenyhez szükséges húsmennyiség, valamint a tavaszias, napsütéses idő.

A kolbásztöltő viadalon Szabadbattyán legfinomabb pálinkáját is keresték. Jelentjük, a legjobb nedű Simon Mihály barackpálinkája lett, megelőzve a Pálinkaimádók és a Gazdakör gárdájának pálinkáját.

Az első helyezett kolbászt Veisengruberék készítették
Fotó: Művelődési ház

Az első helyezett kolbászt Veisengruberék készítették, második lett a Lókötők, harmadik pedig a Párosan Szép fantázianevű alakulat. A zsűri két különdíjat osztott ki: a Kecskemétiék és a Liget Receptúra különítménynek. A nap hangulat- és zenefelelőse, Őrsi Péter fülbemászó muzsikájával egyre táncra csalogatta a népeket.

– Az esemény igazi jótékonysági programmá bővült; ugyanis február elején leégett a Fazekas család háza, a tűzesetben mindenük odalett, ezért a megsegítésükre összefogott Szabadbattyán, és a felajánlott tombolatárgyakból az eredményhirdetést követően tombolasorsolást tartottak. A tombola bevételét és az önkéntesek által sütött fánk és sütemény eladásából befolyt összeget a károsult család kapja – tette hozzá Márkusné Anett, a művelődési ház vezetője.

Szabadbattyán legfinomabb pálinkája Simon Mihály barackpálinkája lett
Fotó: Művelődési ház

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában