Helyi kertekből a helyi kertekbe

2024.02.03. 13:00

Újra kínál komposztot a fehérvári hulladékkezelő

Februártól a ismét lehetőség lesz zöld hulladékból előállított, tápanyagban gazdag komposztot vásárolni a hulladékfeldolgozó csalai központjában.

Hajdú Marianna

Fotó: FMH-archív

Február 1-től ismét elérhető a lakosság számára a komposzt, amely nem csak a kerteket teszi gazdagabbá, de a környezetvédelem szempontjából is jelentős előrelépést jelent.

Budai Dóra, a vállalat kommunikációs vezetője elmondta, hogy a komposzt értékesítésének újraindítása mögött az áll, hogy végre megkapták a szükséges engedélyeket és a jelenleg előállított komposzt általános talajjavításra használható.

A komposzt használata számos előnnyel jár a kertészetben és a környezetvédelemben egyaránt. Növeli a talaj víztartó képességét és porozitását, elősegítve ezzel a gyökerek és növények egészséges fejlődését. Gazdag tápanyagforrásként létfontosságú elemeket biztosít, míg a környezetvédelemben a szerves hulladék újrahasznosításával csökkenti a lerakók terhelését és a metán kibocsátást.

A közeljövőben egy prémium minőségű komposzt is elérhetővé válik a hulladékfeldolgozó központban, amely finomabb szemcsemérettel rendelkezik majd.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában