Váratlan fordulat

2024.02.09. 14:00

Lemondott a szabadbattyáni polgármester

Szabadbattyánban váratlan hírrel szembesültek a lakosok: Szabó Ildikó, aki eddig a város társadalmi megbízatású polgármestereként tevékenykedett, 2024. február 6-i hatállyal bejelentette lemondását!

Hajdú Marianna

Fotó: FMH-archív (Pesti Tamás)

A Szabadbattyán Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete hivatalos oldalán közzétett információk szerint a polgármesteri feladatokat átmenetileg – február 6-ától egészen a 2024. június 9-ig tartó önkormányzati választásokig – Óberné Kámán Erika alpolgármester vette át.

A döntés hátteréről a Feol.hu próbált többet megtudni, de sem a volt polgármestert, sem Óberné Kámán Erikát, az új ideiglenes vezetőt nem sikerült telefonon elérnünk. 

A helyzetet azonban kiegészítette Magyar Zoltán, a település jegyzője, aki elmondta, hogy Szabó Ildikó nem indokolta meg lemondását. 

A jegyző hozzátette, hogy az ügyintézések zökkenőmentesen zajlanak tovább a hivatalban, a szervezetileg a változás nem érintette a működést.

Az esemény kapcsán felkerestük a Fejér Megyei Kormányhivatalt is, hogy a hivatalos eljárásokról érdeklődjünk. Válaszukra még várunk, de olvasóinkat azonnal tájékoztatjuk, amint több információ áll rendelkezésünkre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában