Ragyogott a nap

2024.02.19. 15:30

Sokan fedezték fel az éledő természet még félénk szépségeit Fehérvárcsurgón

FEHÉRVÁRCSURGÓ Február 18-án, vasárnap délután ismét szakvezetett botanikai sétát tartottak a Károlyi Kastély parkjában.

Palocsai Jenő

Bár a kastélykert csodálatos, főleg a ragyogó megvilágításban, de azért a kastély épülete is érdekelte a résztvevőket

A kastélypark lassan tavaszi arcát mutatja. Az enyhe időjárásnak köszönhetően kezdenek előbújni az első virágok, és szemmel láthatóan duzzadnak a korai növények vesszőin, gallyain a rügyek.

Szerencsések voltak, akik részt vehettek február 18-án a szakvezetett botanikai túrán, mivel naptárt meghazudtoló, tavaszi időjárás, számtalan látnivaló és tiszta, friss levegő fogadta őket a kastélyparkban.

Fotó: Károlyi Angelica

A tarr gallyak között már egyre hangosabbak a madarak,  de ez nem zavarta a természetjárókat, akik Györök Orsolyát követték séta közben. A tájépítészmérnök mindent elmondott a több mint 22 hektáros kertről, amely egyben természetvédelmi terület is. Megismertette a résztvevőkkel a kert rekonstrukciója kapcsán frissen telepített növényeket éppúgy, mint a száz, vagy akár 170 éves matuzsálemeket, amelyek már a történelemről is mesélnek.

Az őshonos és az egzóta faállomány tagjainak seregszemléjét követően a csónakázótóhoz, illetve az annak partján álló glorietthez vitte a csapatot a lába, pontosabban a sétavezető.

A február most a kedvesebbik arcát mutatta, de az időjárás egyre szeszélyesebb, így bármi is jöhet a folytatásba, azonban Györök Orsolya tájépítészmérnök azt ígérte, hogy a következő, március 17-re szervezett túra időjárástól függetlenül is elindul.

Fotó: Károlyi Angelica

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában