Új hagyományt teremt az Érted Vagyunk

2024.02.14. 15:30

Sajátos nevelési igényű tanulók mérhetik össze képességeiket

Hagyományteremtő szándékkal szervezett csapatversenyt sajátos nevelési igényű gyerekeknek a székesfehérvári Érted Vagyunk Szakiskola és EGYMI. A csütörtöki döntő fordulóban csaknem száz diák bizonyíthat.

Héjj Vivien

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Sajátos nevelési igényű gyerekeknek hirdetett csapatversenyt az Érted Vagyunk Szakiskola és EGYMI. Az első, online fordulóban legjobban teljesítő csapatok a fehérvári döntőben mérhetik össze képességeiket.

– Mi egy olyan intézmény vagyunk, ahol csak sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekeket nevelünk. Székesfehérváron van szakiskolánk, megyeszerte pedig utazó gyógypedagógiai intézményegységünk, ahol olyan gyerekeket látunk el, akik integráltan tanulnak. Hagyományteremtő céllal szerveztük meg idén ezt a csapatversenyt, ami kifejezetten olyan SNI-s gyerekeknek szól, akik integrált vagy szegregált intézményekben tanulnak. Nem titkolt célunk, hogy az SNI-s gyerekek és a megyében élők megismerjék az intézményünket, szeretnénk, ha a nyolcadik osztály elvégzése után minél többen jönnének hozzánk szakmát tanulni – mondta a kezdeményezésről portálunknak Farkasné Szűrös Ágnes intézményvezető, akitől megtudtuk: a verseny első fordulójára korcsoportonként – 7-8., valamint 9-12. évfolyam – nevezhettek a négyfős csapatok, akikre online megoldandó feladatok vártak.

Az első megmérettetésen legjobban teljesített tanulók – összesen csaknem huszonöt csapat – a csütörtöki döntőben, immáron személyes jelenléttel mérhetik össze képességeiket. A feladatokat forgó rendszerben kapják majd a csapatok, s ezúttal a lexikális tudás helyett elsődlegesen a képességek és készségek kerülnek középpontba.

– Belecsempészünk olyan feladatokat is, amik a nálunk tanulható szakmákhoz kapcsolódnak. Az intézményünkben kettő és négy éves képzések vannak. Négy éves képzés az egészségfejlesztő és a tisztítástechnológiai szakma, két éves pedig a parkgondozó, a koszorúkötő, a számítógépes adatrögzítő, az élelmiszer eladó és a bolti előkészítő képzés – tette hozzá az intézményvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában