Segítséget kér az iskola

2024.02.22. 15:00

Régi tárgyakat, fotókat, relikviákat kérne kölcsönbe a Petőfi Móron

A Móri Petőfi Sándor Általános Iskola fennállásának jeles évfordulójához érkezik idén és ebből az alkalomból egy kiállítást szerveznének, ám ehhez azok segítsége is szükségeltetik, akik maguk is ennek az iskolapadját, esetleg katedráját koptatták.

Palocsai Jenő

Minden megőrzött apróség, ami az iskolához köthető, igazi kincs lehet a kiállítás szervezői számára

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Idén ünnepli a Móri Petőfi Sándor Általános Iskola alapításának 250. évfordulóját. A jeles alkalomhoz méltó ünnepséget tervez az iskola vezetősége, ám az esemény része lenne egy kiállítás is, amihez segítséget kért az oktatási intézmény.

– Az évforduló alkalmából egy iskolatörténeti kiállítást szervezünk, éppen ezért köszönettel fogadnánk minden olyan régi, iskolai tárgyat, egyenruhát, fotót, ami fontos része lehetne a tárlatnak. Ha valakinek van ilyen jellegű kincs a birtokában, az hozza be március 8-ig a titkárságra vagy bármelyik irodába, esetleg a tanári szobák egyikébe – kérik a segítséget a szervezők.

A kiállítás időszaki lesz, így a felajánlott tárgyak csak a látogatható tárlat bezárásáig lesznek az iskolában. Amint a kiállításnak vége, természetesen visszajuttatják a relikviákat a tulajdonosoknak.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában