Szolgálat

2024.02.04. 13:00

Püspöki szentmise a Betegek világnapján Székesfehérváron

A szentmisén megemlékeznek mindazokról az orvosokról, nővérekről, betegápolókról, akik önzetlen szolgálatukkal enyhítik a szenvedők fájdalmait.

Feol.hu

Spányi Antal megyés püspök celebrált püspöki szentmisét a Betegek Világnapján, a város papságával, a Szent István Székesegyházban.

Fotó: Archív/Kricskovics Antal

A Székesfehérvári Egyházmegye szerkesztőségünknek küldött meghívójában azt írja, a Betegek világnapján Spányi Antal megyés püspök koncelebrált szentmisét mutat be a város papságával a Székesegyházban február 12-én 17 órakor, amelynek keretében kiszolgáltatja a betegek kenetének szentségét. 

1993-tól II. János Pál kezdeményezésére február 11-e a Betegek Világnapja annak emlékére, hogy Lourdes-ban 1858. február 11-én jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett 14 éves francia lánynak, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. A Betegek világnapjának célja, hogy Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését. Ezen a napon kérjük a "Betegek gyógyítóját", hogy testi és lelki bajainkból a kegyelem kiemeljen és segítsen - fogalmaztak a honlapon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában