Erre nem gondoltak

2024.02.03. 15:30

Kiderült mi okozta a polgárdi plébánián keletkezett tüzet

Egy váratlan éjszakai tűzvész sújtotta le a polgárdi református lelkész, Kovács Zsuzsanna családjának otthonát. Az eset vizsgálat érdekes eredményre vezetett.

Hajdú Marianna

Kivizsgálták a polgárdi lelkész család otthonát ért tűzvész okát. Az eredmény megdöbbentő

Forrás: Hajdú Marianna/Fejér Megyei Hírlap

Egy váratlan tűzvész sújtotta Kovács Zsuzsanna polgárdi református lelkész és családjának otthonát január 26-án, amiről korábban a feol.hu is beszámolt. A tragédia során az éjszaka közepén, minden előzmény nélkül tört ki a láng, amely gyorsan felébresztette a családfőt. A parókia kazánházának robaja és a furcsa zajok jelentették az első jeleket a veszélyre. 

Zsuzsanna és férje azonnal cselekedtek: a hideg éjszakába menekültek kislányukkal, miközben próbálták megfékezni a tüzet. A tűzoltók gyors és hatékony beavatkozásával a tűz nem terjedt tovább. A vizsgálat során kiderült, hogy a tüzet a biztonsági rendszer betápláló kábele okozta. Zsuzsanna és családja sok mindenre gondolt, de erre nem számított. Az, hogy pontosan hogyan játszott szerepet az említett vezeték a tűz kialakulásában, nem lehet megállapítani. Elavult berendezésről szó sincs, mivel csak néhány éve szereltették be a parókiára. Így csak a találgatások maradnak, mint Zsuzsanna említi, nem kizárt, hogy rágcsáló rongálhatta meg a vezetéket. 

A tragédia azonban nem csak veszteséget hozott. Zsuzsanna megosztott egy megható részletet is: a közösség – nem csak a helyi egyházközségből, de Somogy megyéből és a határon túlról is – nagylelkű segítséget igyekszik nyújtani. Perselypénz felajánlások érkeznek, melyek hatalmas segítséget jelentenek a felújításokhoz és a károk helyrehozatalához. 

Ha minden jól alakul, a biztosító által fizetett összeg és a közösség adományai lehetővé teszik, hogy a család teljesen helyreállíthassa otthonát. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában