Elődöntő volt

2024.02.25. 10:30

Megvannak a XIV. Fehérvári Versünnep döntősei

Összesen 42 diák nevezett a XIV. Fehérvári Versünnep tehetségkutatóba, de ketten betegség miatt nem léphettek színpadra a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Feol.hu

Fotó: ÖKK / Simon Erika

Borbély Bálint István, Borbély Levente Miklós, Bódizs Boróka Ajsa, Magony Péter, Schneider-Zaj Ákos, Somos Gergő, Szabó Ábel, Szabó Gergő, Szücs Boglárka, Tóth Marietta Júlia, Tóth Zsombor Ákos és Vagyon Réka: annak a tizenkét ifjú, tehetséges versmondónak a névsora, akiket a Kubik Anna, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész által vezetett zsűri a XIV. Fehérvári Versünnep döntőjébe juttatott szombaton. A zsűri tagjai voltak még Závodszky Noémi színművész, a Vörösmarty Színház tagja, Bobory Zoltán költő, író, a Vörösmarty Társaság elnöke, a Fehérvár Médiacentrum képviseletében pedig Látrányi Viktória - írta az ÖKK.

20240224 Székesfehérvár, Fehérvári Versünnep, szavalóverseny, irodalom. Fotós: Fehér GÁbor fG Fejér Megyei Hírlap
Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Székesfehérvár Önkormányzata és a Székesfehérvári Egyházmegye részvételével szervezett tehetségkutató immár tizennegyedik alkalommal indult el idén. A tizenkét döntős fiatal számára most folytatódik a felkészülés.  A versmondókat a Vörösmarty Színház művészei is segítik majd mentorokként - tették hozzá közleményükben.

20240224 Székesfehérvár, Fehérvári Versünnep, szavalóverseny, irodalom. Fotós: Fehér GÁbor fG Fejér Megyei Hírlap
Fotó: Fehér Gábor / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában