Példaértékű összefogás

2024.02.26. 10:00

Már várják az első beköltözőket a díszes odúk!

Mint arról január elején hírt adtunk egy példaértékű közösségi összefogás eredményeképpen jó néhány díszes madárodút készítettek helyi civilek.

Déri Brenda

Forrás: Sóstó Vadvédelmi Központ FB-oldal/Csete Gábor

A torockói, háromszéki és sárköz mintakincs felhasználásával készült odúk egy ideig a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár vitrinjeit díszítették, ám nemrég elkezdték kihelyezni őket a természetbe, köztük a Sóstó Vadvédelmi Központ területére is. De emellett Maroshegy városrészeibe is helyeznek még el odúkat. 

Forrás: Sóstó Vadvédelmi Központ FB-oldal/Csete Gábor

– Nagyon szép erdélyi motívumokkal díszített madárodúkat kaptunk udvarunkra, melyet a Gárdonyi Géza Művelődési Ház civil összefogással készített el a tél folyamán. Ezeket asztalosmester állította össze javaslataink alapján, majd torockói, háromszéki és sárközi mintakincseket festettek rá népművészeink. A csodás B-típusú odúkból még sokat ki fogunk helyezni Maroshegy városrészbe, a Madárbarát Fehérvár program keretein belül – írja közösségi oldalán a központ. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában