Önismeret az ünnep előtt

2024.02.28. 08:00

Különleges módszerrel készül az ünnepre a szeretetszolgálat

A Katolikus Szeretetszolgálat életre hívott egy oldalt, a cikluskovetes.hu-t. Az alkotók csapata online kvízre hívja az érdeklődőket március 1-7 között. Témája többek között a női termékenység, az egészség és a női ciklus összefüggései lesznek.

Feol.hu

Forrás: pexels.com

Közeleg a Nemzetközi nőnap és ennek kapcsán egy különleges rendezvényre hívja az érdeklődőket a Katolikus Szeretetszolgálat, illetve a cikluskovetes.hu csapata, amely március 1-7. között online ciklus-kvízre, március 8-án női programra hívja a hölgyeket.

–A termékenységtudatossággal és női egészséggel foglalkozó szakorvosokat és cikluskövetési oktatókat fogja össze az oldal, mely igyekszik felhívni a figyelmet a női egészségtudatosságra, a hormonális és meddőségi problémák prevenciójára és gyógyítási lehetőségeire–áll a közleményben, melyet a Katolikus Szeretetszolgálat adott ki a téma kapcsán. Ez a feladat a szolgálat Természetes gyermekáldás című projektjének részeként működik.

Az internetes oldalon az orvosok és az oktatók ismertetik a kamaszkortól a klimaxig tapasztalható leggyakoribb ciklusproblémákat, beszélnek az egészséges és felborult hormonműködés okairól és azok prevenciójáról, ill. ezek mielőbbi felismeréséről; valamint az életmódbeli változások és a ciklus összefüggéseire is szeretnék felhívni az érdeklődők figyelmét. Szó lesz többek között a PCOS, inzulinrezisztencia, pajzsmirigy-problémák, hormonális eltérések és endometriózis tüneteiről, valamint az oki orvoslás szerinti gyógyítás lehetőségeiről. Emellett felhívják a figyelmet arra is, hogy a fenti problémák gyökerét a hormonális fogamzásgátlók nem gyógyítják meg, pusztán megszüntetik a tüneteket. Ezért az érintett nőknek olyan gyógyító terápiákra van szükségük, melyek a női egészség helyreállítására törekednek, nem pusztán tüneti kezelésre.

Mint megtudtuk, a nőnapra való hangolódás okán, március 1-7. között lehet kitölteni az online kvízt, melynek témái között szerepel a termékenységtudatosság, az egészség és a női ciklus összefüggései. A kitöltők között értékes nyereményeket sorsolnak ki március 8-án, 17 órától a Katolikus Szeretetszolgálat budapesti épületében zajló nőnapi rendezvényen. A nyeremények között szakorvosi konzultációk, egyéni cikluskövetési konzultációk, anya-lánya workshop hozzáférés és nőies tárgyi ajándékok is szerepelnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában