Közgyűlés

2024.02.20. 20:00

Juhász László: Pénzügyi szempontból nyugalmasabb időszak következik

A székesfehérvári közgyűlés legutóbbi döntéseit sajtótájékoztató keretében értékelte Juhász László önkormányzati képviselő, a Válasz Független Civilek Fehérvárért Egyesület elnöke.

Héjj Vivien

Forrás: FMH-archív

Több fontos napirendi pont mellett februári ülésén a város 2024. évi költségvetését is tárgyalta Székesfehérvár testülete.

– Azt gondolom, hogy egy város életében meghatározó a költségvetés, hiszen a tartalma a város életét határozza meg. Ha nem is közvetlenül, de közvetve az emberek mindennapjaira is hatással vannak ezek a döntések. Egy költségvetés összeállításánál az a legfontosabb, hogy a városban élő polgárok lehető legnagyobb részének, kedvezzen, és jó legyen az a költségvetés, amit a város választott képviselői megszavaznak. Azt gondolom, hogy ezeknek az elveknek ez a költségvetés megfelel – összegezte Juhász László, a Válasz Független Civilek Fehérvárért Egyesület elnöke, aki támogatta a költségvetés elfogadását.

– Azt gondolom, hogy ebben a költségvetésben benne van a város legfontosabb üzenete az emberek számára, ez pedig a biztonság. A város működése stabil, a költségvetés biztosítja a fejlődést, hiszen több olyan elem található benne, ami ebbe az irányba mutat. A vérzivataros, covidos és háborús évek után végre azt érzem, hogy pénzügyi szempontból nyugalmasabb időszak következik – tette hozzá.

A képviselő másik fontos napirendként beszélt az Alba Arénával kapcsolatos döntésről. Úgy fogalmazott: a multifunkciós csarnok több évtizedre meghatározza Székesfehérvár életét, hiszen több száz, több ezer sportoló lép pályára, több ezer művész fog ott fellépni, valamint több tízezer fehérvári, Fejér megyei, vagy akár még távolabbról érkező veheti igénybe a csarnok szolgáltatásait.

– Ennek kapcsán egy nagyon fontos dologra hívtam fel a testület figyelmét: azt kértem a városvezetéstől, hogy használjuk ki annak a lehetőségét, hogy a Fehérvár felé beáramló egyik legnagyobb forgalmú út, a Budai út mellett található csarnok, ahol számtalan parkoló is lesz. Ha a Budai út közvetlen szomszédságában – ami 100-200 méterre van a buszmegállótól – P+R parkolókat lehetne kialakítani, akkor érdemes lenne azon elgondolkozni, hogy a közösségi közlekedést hogyan tudjuk összekapcsolni az autós közlekedéssel, a kerékpáros közlekedéssel. Gondolok itt arra, hogy azoknak, akik a Velencei-tó és Budapest irányából érkeznek a városba, érdemes lenne ott letenni az autót, és tovább jönni a városba közösségi közlekedéssel vagy adott esetben közösségi kerékpárokkal. Ha csak 50-100-150 autó ott maradna, és nem jönne be Székesfehérvár belvárosába, azt gondolom, az komoly eredmény lenne a jelenlegi helyzetben – fogalmazott Juhász László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában