Felhívás

2024.02.01. 16:00

Javasoljon nevet ennek az eddig névtelen utcának!

Új közterület kaphat nevet Etyeken, amelynek eddig csak helyrajziszáma volt. Február 7-ig várják a lakosság javaslatait a névre vonatkozóan.

Feol.hu

Fotó: FMH-Archív (Nagy Zoltán Péter)

Indokolttá vált a 099-es helyrajziszámon fekvő út elnevezése, hiszen a rajta megközelíthető telkeken ma már több állandóan lakott ingatlan is található. Az etyeki önkormányzat ezért napirendre tűzte az utca elnevezését. Ehhez kérik most a lakosság segítségét: javasoljanak megfelelő nevet! 

A településen tavaly áprilisban lépett életbe a helyi képviselő-testület közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól szóló rendelete. Ennek értelmében „a közterület nevének megállapításakor figyelemmel kell lenni a történelmi hagyományokra, a földrajzi környezetre, kulturális, természeti, történelmi értékeire, a közterületnek a településen belüli elhelyezkedésére és a nyelvhelyességi követelményekre.” Amennyiben arra szeretnének javaslatot tenni, hogy az érintett utca egy személy nevét viselje, vegyék figyelembe az említett rendeletben erre vonatkozó részt: „Közterület elnevezéssel emléket állítani olyan magyar személynek lehet: akinek közismert tevékenysége a nemzet történelmében kiemelkedő jelentőségű volt és személyi közmegbecsülésnek örvend; aki a tudomány, művelődés, sport vagy a társadalmi élet egyéb területén kimagaslóan jelentőset tett vagy alkotott, és ezáltal személyének emléke megőrzésre méltó; akinek Etyek település életében, történetében kiemelkedő szerepe volt, illetve tevékenységével hozzájárult a település fejlődéséhez.”

A javaslatokat február 7-ig lehet beküldeni a [email protected] e-mail címre vagy személyesen, de írásban leadni a polgármesteri hivatalban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában