Horgolt virágok

2024.02.10. 16:00

Ismét nagyot alkottak a gyúrói asszonyok

A Gyúrói Alkotó Kör tagjai által horgolt munkák híre egyre messzebb terjed a megyében. Ezúttal a seregélyes-szőlőhegyi Aranybárka Idősek és Pszichiátriai Betegek Otthonából keresték meg és kérték őket arra, horgoljanak nekik is színes virágokat!

Borsányi Bea

Sinkó Judit mesélt az otthon életéről is az alkotókör tagjainak

Fotó: Hársfalvi Mária

Sinkó Judit, az otthon mentálhigiénés munkatársa régebb óta ismeri a gyúrói horgolt fákat, hiszen korábban a tordasi szociális otthonban dolgozott, ahol kolléganői között volt gyúrói „horgoló” is. – Mindig törtem a fejem, hogyan lehetne a seregélyesi intézményt otthonosabbá, barátságosabbá, színesebbé tenni. Így jutottak eszembe a gyúrói horgoló asszonyok, akiket megkerestem a régi kapcsolat révén és megkérdeztem: horgolnának-e nekünk is színes virágokat? – mesélte kérdésünkre Sinkó Judit, aki ma már nyugdíjas, de szociális munkásként továbbra is szívesen foglalkozik demens betegekkel. 

Nos, a Gyúrói Alkotó Kör tagjai azonnal munkához láttak és röpke két hét alatt több, mint 160 virágot horgoltak. Az ötletgazda pedig ellátogatott az egyik szerdai alkotóköri alkalomra, ahol átvette a szeretettel készített virágokat és mesélt a tagoknak az otthon lakóinak mindennapjairól is. Ahogy a feol.hu-nak elmondta, a virágokból fűzéreket készít majd, amiket az intézmény különböző helyiségeibe függeszt fel és ha sikerül, egy időzített kapcsoló segítségével esténként világítást is kapnak a színes alkotások.

A gyúrói asszonyoktól ugyanakkor megtudtuk, az utóbbi időben sokat horgoltak, így erősen megcsappant az adományokból származó fonalkészletük. Ezért szeretettel várnak bármilyen maradék fonalat, lebontható pulóvert, amiből újabb gyönyörűségeket készíthetnek. Az adományokat a gyúrói polgármesteri hivatalban lehet leadni, vagy oda eljuttatni (Rákóczi u. 49.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában