Arcanum

2024.02.16. 13:00

Fejér évfordulós emlékei

Tóth Réka

Virágzó vetés

Az MTA martonvásári Mezőgazdasági Kutató Intézetének búzanemesítési üvegházában, 400 négyzetméter klimatizált területen, mintegy 2000 törzsön végezték a nemesítési kutatómunkát. 1984. februárjában már a múlt év augusztusi vetések virágoztak és márciusra már megkezdték az üvegházi aratást.

Duna menti fesztivál

Negyven évvel ezelőtt nyolcadik alkalommal rendezték meg a Duna menti folklórfesztivált, amelyen megyénk is évről évre képviseltette magát. Az 1984-ben nemcsak hazai, külföldi együtteseket is meghívtak, tíz országból vártak néptánccsoportokat. 

Ezüst 500 forintos

A Magyar Nemzeti Bank az 1984. évi, szarajevói téli olimpiai játékok alkalmából ezüst 500 forintos érmét hozott forgalomba. Az emlékérmékből— az MNB 403/1984. számúközleménye szerint — húszezer darabot terveztek készíteni. Súlya 28 gramm, átmérője 40 milliméter, anyaga 640 ezrelékfinomságú ezüst volt. Az emlékérmét — amely törvényes fizetőeszköznek számított — Fritz Mihály szobrászművész tervezte.

Téli vásár Enyingen

Az enyingi Fókusz Áruház a téli kedvezményes vásárt 720 ezer forint értékű árukészlettel nyitotta. Az első napokban az átlagosnál négyszernagyobb forgalmat értek el. A vásár vége felé közeledve még mindig nagy volt az érdeklődés — tudósított négy évtizede, Balázs Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában