Arcanum

2024.02.07. 16:00

Fejér évfordulós emlékei

Szanyi-Nagy Judit

Megszűnő veszélyek 
 

Kiszélesítik az utat Fehérvár és Siófok között, megszűnik a polgárdi és baracskai kanyarok veszélye – ezzel az alcímmel kezdődik az 1964. feb­ruár 7-én megjelent hírlap egyik címlapos cikke. Mint az írásból kiderül, „a 7-es út Székesfehérvár–Polgárdi szakaszán valóban felújítás, útszélesítés történik, azonban ez nem jelenti az autópálya megépítésének elhalasztását, ennek megkezdett földmunkálatai tovább folynak”. Hozzátették: „A 7-es műút munkálatai azért szükségesek, hogy amire elkészül az autópálya Budapest–Székesfehérvár szakasza, Fehérvártól már a jelenleginél szélesebb, jobb út vezessen Siófokig.” 
A másik szakaszt érintve az olvasható: „A nyári hónapok alatt a szélesítés helyett Polgárdit elkerülő szakasz épül meg, a jövőben a 7-es út elkerüli a községet, járművek vezetői mentesülnek majd az utcákkal övezett éles kanyarok veszélyeitől. Elkészült a terv a sokat emlegetett baracskai lejtős kanyar átépítésére is. Az új útvonal a trafóház mellett, a tó szélét átszelve halad majd, vezetése olyan lesz, hogy kiküszöbölje a közlekedés itteni jelenlegi veszélyeit.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában