Arcanum

2024.02.12. 17:00

"Erős kontroll alatt vagyok, közel tíz éve kirakatban élek"

Fehérvár megítéléséről, a „fehérváriságról” és a polgármesteri pozíció felelősségéről beszélt a Fejér Megyei Hírlapnak adott interjújában 1994. február 12-én a város akkori polgármestere. Balsay István azt mondta: mindennél fontosabb a nyilvánosság.

S. Töttő Rita

1994. február 12-én, ezen a napon az országgyűlési választások előszobájában várták a következő hónapok történéseit a magukat megmérettetők. Balsay István, Székesfehérvár akkori polgármestere egész oldalas interjút kapott a Fejér Megyei Hírlaptól. Akkor még nem lehetett tudni, vajon maradhat-e polgármester az országgyűlési képviselőséggel egyetemben. A kérdésre, hogy „Hogyan élte meg Balsay István a polgármester, és az ember a sikereket és kudarcokat?” így válaszolt: „Más lettem. Az életünk szabadabb, ugyanakkor sokkal küzdelmesebb. Legjobban az bánt, ha egy lehetőséget is elszalasztunk, márpedig ennek a lehetősége állandóan fennáll. Erős kontroll alatt vagyok, közel tíz éve kirakatban élek. A polgármester mindig felelőssé tehető, ha a valaki rosszul könyvel, vagy szabálysértést követ el egy dolgozó, vagy egy képviselő, vagy ha bármilyen baj van a városban. És ez így természetes. Ilyen esetekben törvényszerű a kivizsgálás, a megfelelő döntés és a tájékoztatás. Ezért is tartom mindennél fontosabbnak a nyilvánosságot, mert a legrosszabb, ha pletykák alapján ítélnek az emberek. Fehérvár megítélése javult, ma már nem egy város a sok közül. Szeretném elérni azt, hogy a polgár otthon érezze magát, legyen büszke fehérváriságára. Addig azonban még sokat kell tenni, ebből a munkából én is szeretném kivenni a részemet. Mert ez a munka sok mindenért kárpótol. Három éve voltam utoljára szabadságon együtt a családdal. Ha külföldre kell utaznom, szabadságot veszek ki, ne mondhassa senki, az utazás a munkaidőm rovására megy. Örülök, ha más is világot láthat…” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában