Egy nagy találkozás

2024.02.23. 14:00

Egyszerre lesz pogácsa- és borverseny Bodajkon

Tizenharmadik alkalommal tartanak urak és hölgyek bevonásával versenyt a művelődési házban. Ahogy minden évben, úgy most is megtartják a Bodajki Pogácsa- és Borversenyt.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Múlt héten hétvégén remekül szerepeltek a borok a Bodajki bormustrán. A viszonylag fiatal rendezvény kiváló alkalom volt arra, hogy a gazdák hivatalosan is felkészüljenek az előttük álló megmérettetésre. A bormustrán nem kaptak pontokat a Bakony lejtőin termett szőlőkből készült borok, ám Sáfrán András a Móri Borvidék Hegyközség alelnöke alaposan górcső alá vette a tételeket. A saját családi pincészettel rendelkező ítész számos értékes és megszívlelendő tanácsot adott, észrevételt tett, melyek nem csak a bodajki borászok, hanem a borbarátok számára is igen hasznosak és érdekfeszítőek voltak.

Február 24-én 13. alkalommal tartja a Bodajki Pogácsa- és Borversenyt a város önkormányzata. Délután fél kettőkor lesz a borok és pogácsák leadása és fél órával később már kezdődik is a versenyre benevezett finomságok zsűrizése.

Fotó: Palocsai Jenő  / FMH

Délután háromkor megindul a színpadi műsorok lavinája, melyben Topa Regina Csilla, a Senior Örömtánc Klub, a 3Falu Táncműhely, valamint a Rozmaring Nyugdíjas Tánccsoport temeti el tehetségével a nézőteret a Bodajki Művelődési Ház nagytermében.

Az eredményhirdetés a kiírás szerint 17 órakor kezdődik a színpadon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában