„Micsoda tánc volt!”

2024.02.17. 18:30

Derűs retró vetélkedő Szabadbattyánban

„A kilencvenes években mindenki táncolt, és micsoda tánc volt!” – ezzel a mottóval rendezték meg Szabadbattyánban a népszerű retró vetélkedőt. A művelődési házban immár harmadik alkalommal gyűltek össze a csapatok, hogy összemérjék emlékeiket, tudásukat idén a kilencvenes években történtekről.

V. Varga József

Az első helyezést az önkormányzat adó és pénzügyes lányai szerezték meg

Fotó: A művelődési ház

A megmérettetésre 15 csapat nevezett, a többi között az óvoda és az iskola gárdája, az önkormányzat dolgozói, a nyugdíjasklub tagjai, az élelmiszerbolt kollektívája, szabadbattyáni családi és baráti társaságok, illetve más településről érkező alakulatok – tájékoztatta lapunkat Márkusné Motkó Anett, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetője.

Törd a fejed! – emlékek és tudás a retró vetélkedőn
Fotó: A művelődési ház

A csapatok saját fantázianevüket puzzle kirakásával fejtették meg, a feladványok az adott évtizedben népszerű filmek címét rejtették. Elmaradhatatlan volt a 13+1 kérdést tartalmazó totó, de autótípusok, reklámok és márkák is szerepeltek a fejtörők között. A zenerészletekből magyar és külföldi dalokat előadó énekeseket, zenészeket kellett felismerni. Jellemző volt a korra a televíziózás térnyerése, a filmrészletekből népszerű sorozatok és szappanoperák címeit kellett megfejteni. A régi tévés vetélkedőt idézték fel a Legyen ön is retró vetélkedő nyertes! feladattal. A jó hangulatú versenyben az első helyezést végül az önkormányzat adó és pénzügyes lányai szerezték meg.

Jövőre veled ugyanitt! – így köszöntek el egymástól a battyániak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában