Hétvezér est – Élve eleven az élet

2024.02.05. 18:00

Beszélgetés Kű Lajossal múltról és jelenről Fehérváron

Élve eleven az élet – Beszélgetés múltról és jelenről. A Fejér Szövetség 625. Hétvezér estjén, február 6-án, kedden 18 órától Kű Lajos vendégeskedik Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban.

V. Varga József

Kű Lajos az utolsó BEK-döntős magyar labdarúgó

Fotó: Tihanyi Tamás (Archív)

Kű Lajos Fejér vármegye díszpolgára a többi között Prima Primissima (2011), Magyar Örökség (2015) és Pro Civitate (2017) díjas olimpiai ezüstérmes magyar labdarúgó. – Ki ne ismerné Fehérváron az utolsó BEK-döntős magyar labdarúgó Kű Lajost, a Kárpát-medence diáksportjának felemeléséért indított mozgalma érdekében általa kezdeményezett Aranycsapat Alapítvány elnökét, a székesfehérvári Olimpiai emlékmű, Melocco Miklós alkotásának – mondhatni – megálmodóját – mondta el lapunknak Boór Ferenc, a Fejér Szövetség társelnöke.

– Kű Lajos a múlt év derekán töltötte be a 75. életévét. Labdarúgó pályafutását a Videoton jogelőd klubjában, a székesfehérvári VT Vasas színeiben kezdte, majd a belgiumi Brugge csapatával elért sikerei után végül Ausztriában fejezte be. Pályafutása labdarúgóként itthon és külföldön, majd 1997-ben hazaköltözve a magyar diáksport fellendítéséért folytatott küzdelmei, Fejér vármegye és Székesfehérvár közéletében betöltött szerepe mind bővelkedett emlékezetes eseményekben. Lesz miről beszélgetnünk ezen az estén előadónkkal, felidézve múltat és elemezve a jelent – emelte ki Boór Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában