Az Erdőmentők Alapítvány Vértesi régióját vezeti

2024.02.16. 08:00

Az Év Önkéntese 2023 elismerést kapta a móri erdőmentő

Év Önkéntese 2023 elismerést kapott egy móri természetvédelmi szakember. Horváth Csaba az Erdőmentők Alapítvány Vértesi régióját vezeti.

S. Töttő Rita

A természetvédő önkéntes munkáját elismerték

Fotó: Horváth Csaba

Önkéntes gálát szervezett a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) február 9-én a budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület látogatóközpontjában, melyen átadták az Év Önkéntese 2023-as elismeréseit.  Az Igazgatóság ezzel a díjjal ismeri el azokat, akik „megszámlálhatatlan munkaórában és módon segítették” a szervezet munkáját.

A Vértes-Mezőföldi Tájegység Év önkéntese 2023 díjat a móri Horváth Csaba kapta, aki az elismerés kapcsán így fogalmazott: „Nehéz lenne felsorolni is a rengeteg munkát, élményt, kihívást, ami az elmúlt egy évtizedben adódott a természetvédelemben.  Köszönöm, hogy ilyen nagyszerű, elhivatott csapatban dolgozhatok a természet sokszínűségének megőrzéséért.”

 A Vértes-Mezőföldi Tájegység Év önkéntese 2023 díjat a móri Horváth Csaba kapta
Fotó: Glemba Gàbor

A móri fiatalember a feol.hu-nak elmondta: leginkább a DINPI Vértes-Mezőföldi Tájegységében tevékenykedik, Fejér vármegye védett területeinek éjszakai lepke faunáját kutatja.

- Mindezek mellett az Erdőmentők Alapítvány Vértesi régióját vezetem, a csapatunkkal a nemzeti park természetvédelmi élőhelykezelési munkáiban segítünk. Foglalkozom ezen kívül madár- és denevérvédelemmel. Illetve az idei évben kiemelt figyelmet szentelünk az ürgéknek is. A DINPI OpenBioMaps adatbázisába gyűjtök biotikai adatokat – sorolta a természetvédő, akivel legutóbb egy kőhányáspusztai sötét erdőben kerestük az éjszaka tündelevényeit. Az eseményen a csákvári Király Krisztiánt az év bronzérmes biotikai adatgyűjtőjeként ismertek el, az átadón azonban nem tudott részt venni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában