Megveszed a kütyüt, de nem kapsz semmilyen felvilágosítást a világháló használatára!

2024.02.06. 18:49

Árnyékvilág – Saját kárunkra ismerjük csak fel a vörös küszöböt (Videó)

Február első keddje, azaz idén február 6. az internet világnapja. Ezen a napon sok helyen, sok -féle ember beszél a világháló veszélyeiről.

Nagy Zoltán Péter

Felfogta-e bárki is, hogy ha a kiberbűnözés egy nemzetgazdaság lenne, akkor ez a bűnszervezet a világ harmadik legnagyobb nemzetgazdasága lehetne?! Ez pedig maga a Földre szállt pokol. Ennek része az online üzleti csalás, a zsarolóvírusok gyártása, óriás cégek adatainak kiforgatása, közönséges online lopás, és sorolhatnánk a végtelenségig. Embermilliók ülnek a saját számítógépük, telefonjuk látszólagos biztonságában, de nem fogják fel, hogy bármely pillanatban akár mindenük elúszhat az online térben. Erről a napi problémáról beszélgetett Marosi Antal kollégánk két kiváló szakemberrel. Az első részben Bor Olivér kiberbiztonsági szakértőt faggattuk, aki megdöbbentő adatokkal rukkolt elő, hogy felrázza gyanútlan világunkat. A 24 perces beszélgetést korosztálytól és érdeklődéstől függetlenül mindenkinek ajánljuk!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában