Fejlesztés

2024.02.29. 09:00

Áprilisban indulhatnak a piac kialakításának munkálatai Tordason

2022 decemberében jelentették be, hogy 64 millió forint pályázati támogatást nyert Tordas, melyet a katolikus templom előtti részen állandó, de rugalmasan alakítható piac építésére fordítanak. A tervezés azóta is folyamatosan zajlik, tavasszal akár indulhatnak a konkrét munkák.

Borsányi Bea

A termelői piac helyszíne a katolikus templom parkolója

Forrás: tordas.hu

Az első hírek a terület térkövezéséről, egy kis épület felhúzásáról - amiben mosdó is lenne - és olyan félig fix pavilonok telepítéséről szóltak, amelyek könnyen eltávolíthatók, vagy félrehúzhatók, amikor nincs piac. Ugyanakkor parkolók kialakítása is szóba került. Utóbbihoz az önkormányzat meg is kapta a Magyar Közút hozzájárulását, a terveket pedig beadták engedélyezésre. Juhász Csaba, polgármester szerint a konkrét munkálatok most áprilisban akár el is kezdődhetnek, ugyanis 2023 év végén elkészült a piac végleges kiviteli terve. Feltárták a téren átvezető közműveket, folyamatban van az ezekhez való csatlakozások tervezése, de már kiépült az a villanyóraszekrény a szükséges csatlakozási helyekkel, ami a terület áramellátását szolgáltatja majd a piaci napokon, vagy más rendezvényeken. 

Folyik az előzetes költségbecslések bekérése is, hogy lássák, a pályázatra kapott pénz fedezi-e a szükséges forrásokat. A tervek szerint márciusban lezajlanak a beszerzési eljárások és áprilistól kezdődhetne a kivitelezés.  – A folyamat zajlik, de lassan megy, hiszen mindent alaposan át kell gondolnunk és meg kell találnunk a legjobb megoldásokat, amit ki is tudunk fizetni – mondta a piac kapcsán a polgármester, aki arról is beszámolt, hogy közben a bolt előtti parkolók kialakítása is napirenden van, ám ehhez meg kell várni az év első felének adóbevételeit. A cél összességében egy olyan kulturált tér kialakítása, ahol a piac mellett más rendezvények is helyet kaphatnak. Ha pedig egyszer rendezésre kerül a Hangyától a Sajnovics téren keresztül a katolikus templomon át a kastélyig bezárólag a terület, az egységes szép része lesz a településnek.

Egy kis épület felhúzását is tervezik a piac területén
Forrás: tordas.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában