Temetés

2024.01.22. 13:30

Szombaton helyezik végső nyugalomra Lukács László néprajzkutatót

Székesfehérváron a Budai úti református templom urnatemetőjében helyezik végső nyugalomra Lukács László etnográfust, néprajzkutatót, a Szent István Király Múzeum muzeológusát, aki december végén hunyt el.

Borsányi Bea

Fotó: FMH-archív

Fejér vármegye és Zámoly díszpolgárát életének 74. életévében érte a halál. Hamvait január 27-én szombaton 11 órakor katolikus szertartás keretében, a Szent István Múzeum saját halottjaként helyezik el a Budai úti református templom urnatemetőjében, amely az altemplom bejáratánál, az udvarban lévő parkoló felől közelíthető meg. Lelki üdvéért január 28-án 9 órakor mondanak gyászmisét a Fő utcai Ciszterci templomban. 

A temetésen Sallai Mihály, polgármester vezetésével Zámoly küldöttsége is részt vesz, hiszen a számos szakmai kitüntetéssel és díjjal jutalmazott kutató a faluban született és ott végezte általános iskolai tanulmányait is. 2007-ben adományozták neki a Zámoly díszpolgára címet. Ahogy azt a polgármestertől megtudtuk, valamikor az idei év folyamán szeretnének méltó módon megemlékezni a településen Lukács Lászlóról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában