Évértékelő

2024.01.10. 08:00

Pap László: Kulcsfontosságú a pályázati lehetőségek kiaknázása!

A 2023-as év sem volt könnyebb, mint a 2022-es. A folyamatos munkaerőhiány, a szélsőséges időjárás, a kertészeti növények kártevői és betegségei sem tették könnyebbé a termelést – mondta évértékelő interjújában Pap László, Szabadhídvég polgármestere.

Kecskés Zoltán

Pap László polgármester fontos célként nevezte meg 2024-ben a belterületi utak felújítását.

Fotó: Önkormányzat

A település egyik legnagyobb projektje a közfoglalkoztatás, ami állami támogatásból valósul meg. A településen a mezőgazdasági és kertészeti termelésnek nagy hagyományai vannak, így ez adta az ötletet,  hogy 2012-től elindítottuk a Start mintaprogramjainkat, amiket azóta is minden évben megvalósítunk – fűzte hozzá a faluvezető, majd a futó fejlesztéseikről is szót ejtett:

– Az óvoda építés jelenleg áll, az előző kivitelezővel szerződésbontás történt, az ú közbeszerzés eredményesen lefolytatásra került, a beruházás folytatásához kérelmet nyújtottunk be, amely elbírálásra vár. Az óvoda építését be szeretnénk fejezni településünkön, és mindent elkövetünk ennek érdekében! – jelentette ki Pap László, hozzátéve, hogy a pályázati lehetőségek kiaknázása kulcsfontosságú.

Fotó: Önkormányzat

– Mindenre pályázunk, amire lehetőségünk adódik, igénybe vesszük az állami és egyéb támogatásokat. Arra törekszünk, hogy 2024-ben minél több fejlesztést tudjunk megvalósítani. Fontos cél a belterületi útjaink további felújítása, járdák építése, közterületeink parkosítása és karbantartása. Az új év kezdetén kívánok mindenkinek sikerekben gazdag, boldog új esztendőt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában