Mutatjuk, hogy hol!

2024.01.06. 20:00

Újabb nyolc okoszebra lépett működésbe Fehérváron

Cser-Palkovics András közösségi oldalán arról adott hírt szombaton, hogy nyolc új okoszebra segíti a biztonságosabb gyalogosátkelést a megyeszékhelyen.

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: Simon Erika

Fotó: Cser-Palkovics András közösségi oldala

Mint kifejti, a 100 százalékban fehérvári fejlesztésű és gyártású Safe X Zone rendszerek első példányait 2 éve telepítették, a technológia pedig bizonyított. A rendszer egyrészt megvilágítja az átkelőket, emellett számlálja a forgalmat is. Sőt! Azt is érzékeli, hogy egy autó megadta-e az elsőbbséget a gyalogosoknak. 

Néhány éven belül teljes lehet a lista

"A most működésbe lépett 8 rendszert főleg az iskolások, diákok által gyakran használt gyalogátkelőkhöz telepítettük, egy átkelő egyébként nagyságrendileg 4 millió forintba kerül. Amennyiben a büdzsé engedi, további rendszereket fogunk telepíteni!" - fogalmazott a polgármester, majd hozzáfűzte: a cél továbbra is az, hogy minden székesfehérvári gyalogátkelő ilyen rendszerrel működjön. Legalábbis első körben azok, melyeket nem lámpa szabályoz, ellenben nagy a forgalom. "Ilyenből soktucat van városunkban, tehát idő lesz, mire végigérünk a helyszíneken, de ütemezetten haladva néhány éven belül mindegyiket elláthatjuk a rendszerrel." - írta.

Ön is eldöntheti, hol legyen a következő!

S ami nem szokatlan a városvezetőtől, ismét a városlakók véleményére kíváncsi! "A következő helyszínek vizsgálatát elkezdjük, felmerült a Várkörút 2 zebrája és a Rákóczi átkelőhelyei is, de természetesen várjuk az Önök javaslatait is!" - szól a felhívás, melynek akár az említett bejegyzés alatt is eleget tehetnek. Hangsúlyozza, az okoszebrák vívmányok ugyan, rendkívül hasznosak, de nem helyettesíti a szabálykövető magatartást!

Ahogy pedig korábban a feol.hu is beharangozta és immár meg is valósult, a fehérvári  új okoszebrák helyszínei:

  • Arany János Iskola előtti zebra a Szekfű Gyula utcában
  • Kettő rendszer a József Attila utcában, az egyik a Németh László Iskolánál lévő zebra, a másik pedig a gyalogos átvezető a parkolóhoz
  • Balatoni-Brassói csomópontban, a Balatoni úton átvezető zebra
  • A Sziget utcai Általános Iskola mögötti átkelőhely
  • Széna tér - Mikes Kelemen utca kereszteződésében
  • Balatoni út - Hosszúsétatér kereszteződésben a Balatoni úton átvezető zebra,
  • Zichy liget sarkánál a Mátyás Király körúton átvezető zebra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában