Veszélyesek az érintett erdőterületek

2024.01.04. 11:00

Nagyvadra vadásznak majd Nadap és Sukoró közelében

Tanácsos nem szombatra, vagy nem a Velencei-hegységbe tervezni a kirándulást, ha valaki túrázást tervezett. A figyelmeztetések nem alaptalanok.

Tihanyi Tamás

Erdőterület Nadaptól északra: szombaton nagyvadra vadásznak azon a vidéken

Fotó: Tihanyi Tamás

Január 6-án, szombaton reggel 6 órától délután 16 óráig a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Lovasberényi Erdészeti Igazgatóságának kezelésébe tartozó erdőterületeken intenzív, társas nagyvad vadászat lesz. Az élet- és vagyonbiztonságra tekintettel kérik, hogy a megjelölt időszakban senki ne tartózkodjon az érintett erdőkben, még gyűjtési engedély, illetve ideiglenes úthasználati és területhasználati engedély birtokában sem. A korlátozás időtartama alatt a megjelölt turistautak sem vehetők igénybe.

A piros vonallal jelzett területen belül tilos lesz majd tartózkodni
Fotó: Budapesti Erdőgazdaság Zrt.

Ez utóbbi azért is fontos, mert olvasóink már többször jelezték, hogy bizony a korábbi vadászatok során nagyon sok olyan kiránduló érkezett a Velencei-tó környéki területre, aki nem tudott a tilalomról és nem találkozott figyelmeztető táblákkal sem. Arra, hogy mennyire nem szabad félvállról venni a tilalmat, éppen a korábbi vadászbalesetek hírei figyelmeztetnek. Közel egy éve, 2023 februárjában, egy másik szombaton például a Fejér vármegyei Perkáta külterületén szenvedett sérüléseket egy vadászaton részt vevő 61 éves férfi, akit sörétes fegyverrel lőttek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában