Spányi Antal megyés püspök hirdetett igét

2024.01.22. 07:00

Kezdetét vette az idei Ökumenikus Imahét

Mint azt előzetesen megírtuk január 21-én megkezdődnek az egy hétig tartó imádságok az Ökumenikus Imahét keretén belül. Ennek első, nyitó alkalmát vasárnap este 18 órakor a Széchenyi úti Református templomban tartották, ahol Spányi Antal megyés püspök hirdetett igét.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / FMH

Az Ökumenikus Imahét első istentiszteletén a megyéspüspök prédikációjában arról beszélt, hogy sok esetben a magunk fájdalmát, gondját és baját tekintjük az elsődlegesnek, nem törődve azzal, hogy mi zajlik körülöttünk a világban. 

– Szívünket megtölti a sok aggodalom és félelem. Aggódunk önmagunkért, kényelmünkért és megszokásainkért, hagyjuk, hogy megbújjon az árny a lelkünkben. Mások baját pedig sokszor alig vesszük észre, sokszor érzéketlenek vagyunk. Gondoljunk csak a körülöttünk történtekre vagy épp arra, ami jelenleg is zajlik. Látjuk a háború borzalmait, de mégis azt gondoljuk, hogy ez nem a mi harcunk, bár a mi határinkon zajlik és a mi testvéreinket is érinti, de mi éljük a magunk normálisnak vélt életét, nem sokat törődve mások bajával – fogalmazott Spányi Antal, aki a továbbiak úgy folytatta, hogy meg kell hallani Jézus szavát, s követni azt, jót tenni, másokkal törődni, empatikusnak lenni, mert ezzel saját magunkat is ’gazdagítjuk’.

Fotó: Déri Brenda / FMH

Január 22-én, hétfőn az Ökumenikus Imahét a Baptista imaházban folytatódik Bencze András evangélikus lelkésszel. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában