Évtizedes álom valósult meg

2024.01.18. 07:00

Jól indult az év az alapiaknak, a hírhedt szégyenfoltot felszámolták!

Fontos szakasz újulhatott meg a Dél-Fejér vármegyei településen. Ahogy a község polgármestere a FEOL-nak fogalmazott, már közel egy évtizede használhatatlan volt az ominózus szakasz, amely a település szégyenfoltja volt, egészen mostanáig.

Kecskés Zoltán

A Dózsa György utcát és a Fő utat összekötő szakasz újulhatott meg.

Fotó: Önkormányzat

 

– Mondhatni évtizedes problémát sikerült szinte teljes egészében megszüntetni azáltal, hogy a Dózsa György utcát és a Fő utat összekötő szakasz végre egy egybefüggő, szilárd burkolatot kapott. Jó érzés látni, hogy az ott lakók nagy megelégedéssel és örömmel használják a megújult úttestet. A Dózsa utca végén lakóknak pedig különösen óriási segítség ennek a megvalósulása, hiszen ezentúl nem kell a falu közepe felé kerülniük, ha Sárbogárdra szeretnének jutni – mondta lelkesen Szalai János Milán polgármester, aki emlékeztetett, hogy a beruházás több mint 9 millió forintos Magyar falu programban nyert forrásból, illetve az önkormányzat költségvetéséből hozzátett 13 millió forintból valósulhatott meg két ütemben, első körben a szakasz előkészítése és aszfaltozása történt meg, majd a nemespadka kialakításával zárult a projekt. Mint fogalmazott, az előtte-utána készült felvételek önmagukért beszélnek! A megkezdet utat folytatják ebben az esztendőben is.

– Mindamellett folyamatosan dolgozunk azon, hogy tovább guruljon az úthenger, hiszen természetesen tudjuk, hogy az utak javítása, aszfaltozása egy soha véget nem érő feladat, de igyekszünk minden, az önkormányzat tulajdonába tartozó útszakaszt rendbe hozni, vagy kijavítani. A 2024-es évben is szeretnék minden pályázati lehetőséget megragadni, hogy tovább fejlődhessen a település.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában