Első a biztonság

2024.01.18. 17:00

Zárva a játszótér a Fejér vármegyei településen

A hideg idő mindent be- és meghatároz, így van ez Füle új játszóterével is.

Hajdú Marianna

Akik az elmúlt napokban szerettek volna ellátogatni ide, szomorúan tapasztalták, hogy a Füle Községért Közalapítvány közösségi házának kapuja zárva van. A játékok elzárva árválkodnak, a homokozó is le lett takarva, a vizesblokk zárva, a kapun csak egy tábla: "ZÁRVA".

A feol.hu megkeresésére Rózsa Judit, az alapítvány elnöke elmondta, hogy a közösségi házban tartott rendezvények december 30-ával véget értek, és leghamarabb márciusban tervezik a következő eseményt. A leállás egyfajta kényszerszünet, amely a rezsiköltségek csökkentése miatt vált szükségessé. 
De miért van zárva a játszótér? Az egyesület elnöke szerint a hideg időjárás következtében a játékok használata így nem biztonságos.
A település vezetésével hozott közös döntés alapján, amíg nem javul az időjárás, addig zárva marad a kapu, a gyerekek biztonsága érdekében – magyarázza az elnök. A fagyos idő és a csapadék miatt a játékok csúszóssá váltak, a homokozóban lévő megfagyott esővíz miatt pedig az is használatlanná vált. A vizesblokk víztelenítése is megtörtént már korábban,hogy megelőzzék a fagykárokat. 

Ahogy a feol.hu megtudta, amint az időjárás enyhül és a játékok ismét biztonságosan használhatóak lesznek, a gyerekek újra birtokba vehetik a területet.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában