A jövőben is szeretne dolgozni

2024.01.08. 19:30

Huszonhat év után búcsúzik Tóth Jenő, a Szemészeti Osztály osztályvezető főorvosa

Tóth Jenő közel három évtizednyi szolgálat után távozik a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szemészeti Osztályának éléről. Hétfőn délután a Városházán Cser-Palkovics András polgármester Polgármesteri Elismerő Emlékérmet adott át a főorvosnak, aki pozíciójából ugyan távozik, de a szemészettől nem távolodik el, a jövőben is szeretne dolgozni.

Feol.hu

Fotó: ÖKK (Simon Erika)

Huszonhat év szolgálat után távozik a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szemészeti Osztályának éléről Tóth Jenő. A szakember 1957-ben született Szombathelyen, néhány nappal azután, hogy orvos édesapját áthelyezték a városba. Édesapja nyomdokaiba lépve egyetemi tanulmányait Pécsett kezdte el, majd a Semmelweis Egyetemen fejezte be. Karrierje első állomása az egykori Orvostovábbképző Intézet volt, majd 1997-ben került a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba. A Szemészeti Osztályon pályafutása alatt 25 szakorvost képeztek ki, valamint létrehozták az akut szemészeti rendelőt, ahol napon belül látták el a sürgős eseteket. Saját bevallása szerint nagyon szerette a fényképezést és a manualitást, ezért adta magát a szemészeti pálya választása.

„Büszke és szerencsés vagyok, hogy 26 évet tölthettem itt a városban, ebben a szép kórházban.” – fogalmazott Tóth Jenő, aki meghatódva vette át a Polgármesteri Elismerő Emlékérmet. A távozó főorvos elmondta, hogy ugyan a szemészet nem a legtámogatottabb szakmák közé tartozik, Székesfehérváron mégis színvonalas ellátást tudtak biztosítani. Kiemelt szerepe volt a fejlődésben Szemészeti Osztályéért Alapítványnak, melyben Tóth Jenő kuratóriumi elnökként tevékenykedik. Felidézte, hogy mekkora előrelépést jelentett 2017-ben az a mikroszkóp, melynek segítségével többek között szürkehályog műtéteket is végezhettek az osztályon. Büszke rá, hogy a több mint két évtized alatt 25 szakorvost sikerült képezniük, az osztály pedig állja a sarat. Tóth Jenő ugyan osztályvezető főorvosi tevékenységét nem folytatja, a szemészettől továbbra sem távolodik el. Félállásban folytatná a gyógyítómunkát, az alapítványt pedig továbbra is ő szeretné koordinálni.

A szakembert hétfőn délután Cser-Palkovics András polgármester, valamint Mészáros Attila és Lehrner Zsolt alpolgármesterek köszöntötték a Városházán. Székesfehérvár polgármestere a több mint két évtizedes szolgálat elismeréséül Polgármesteri Elismerő Emlékérmet adott át Tóth Jenőnek, a város és közössége köszöneteként. - olvasható az ÖKK közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában